93 posts
  • Bought between 10 and 49 items
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 3-4 years
  • Netherlands
  • Referred between 1 and 9 users
  • Sold between 1 000 and 5 000 dollars
RMdeJong says

Hi guys,

I have a problem with the lens flare in AE and really hope there is a solution for it. Okay so I just used the standard lens flares in AE and adjusted them with a fast blur and hue/saturation for some color. Now everything is fine, but since it is on a black background you see a lot of rings at the point it starts fading.

When you make a ramp you can use the scatter function to mask it out a bit, but I can’t find the answer for the lens flares. Maybe there is no solution for it than so be it :)

Below a pic of how it looks, this is when it’s rendered with no compression in quicktime.

http://www.imgdumper.nl/uploads5/4ffd54519b04d/4ffd54518e140-screen.png

4791 posts
  • Elite Author
  • Community Moderator
  • Sold between 100 000 and 250 000 dollars
  • Author had a File in an Envato Bundle
  • Beta Tester
  • Has been a member for 4-5 years
  • United Kingdom
+5 more
felt_tips Volunteer moderator says

I don’t understand the problem. What’s wrong with the image you linked?

Do you mean that you see banding when the image is compressed? I’d recommend dithering the whole image with a little subtle noise / grain.

181 posts
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 3-4 years
  • Lithuania
  • Sold between 10 000 and 50 000 dollars
  • Bought between 1 and 9 items
  • Referred between 10 and 49 users
MRMdesigns says

Create an adjustment layer and apply Add Grain effect. This will remove the banding.

93 posts
  • Bought between 10 and 49 items
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 3-4 years
  • Netherlands
  • Referred between 1 and 9 users
  • Sold between 1 000 and 5 000 dollars
RMdeJong says

Thanks that’s exactly what I needed!

by
by
by
by
by
by