Posts by petrenj

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

I found on some forums and YT reviews of UR 22 thats its not very good solution for recording guitars, which Im doing mostly, because of clipping even when the gain its on zero.I had similar problem with focusrite and its bother me a little.

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

Before I bought Focusrite SCARLETT 2i2, guy in store offered me Steinberg UR 22, but I decided to buy Focusrite.And it was great.Until I broke it.Now its time to get new one and Im thinking of Steinberg UR 22 .Does any one of you knows something more about this soundcard? I see that it have 24-bit/192kHz resolution, but this is not something special important to me.Also it have some Yamaha preamps. Hoping for some feedback from you guys.Also , any other suggestions are welcome.

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

Oh, that would be very helpful.When I agree with client that we have final version he like, I will send you file :)

Thank you :)

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

I just tried WINLame and it doesn’t work.Even with no gap option, there is gap in the beginning and in the end.Now will try with ACM or ADPCM. Thanks for info.

There is no ACM or ADPCM in SoundForge and Reaper.Im stucked

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

Hmm.. What if you cut the beginning of the mp3 -> render to wav ? This way the size of the final wav shouldn’t be bigger than mp3? Am I correct?

No, you’ re not :)

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

I think that wav will be too large for game.But, yes, ogg will be fine I think. I just wrote him that is not possible to make loop from mp3.

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

It’s because of how the MP3 format is encoded. Are you making background sound for a website or similar?

Here’s a small guide on how to do MP3 loops and why the gaps happen http://www.compuphase.com/mp3/mp3loops.htm

Old, but should still be applicable.

I made music background for some game for my client and he want loop.But I cannot make it with mp3.I sent him ogg. but no, he wants mp3. I check that guide you post link, but it seems that app dont works

Simple cut doesent solve anything, because when you rendering again to mp3 and it makes again that gap..And this is some kinda magic circle.

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

I have to convert wav file into mp3 so I can make loopable file .But, when I do that, there is always some gap in the beginning and in the end of mp3 files, so it cannot be looped normally, What to do?

833 posts
  • Has referred 10+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has collected 1+ items on Envato Market
  • Had an item featured on Envato Market
+4 more
petrenj says

I just tried another PC. No problems like with the new one. Is it possible that this issue is because of win 7 or drivers? Because my new pc is running Win 7 and this one, I tried now is on XP.

If is problem with drivers , what you, guys, suggest to try? I uninstalled it and install it again, but no progress.

Thanks

by
by
by
by
by
by